Malta
Malta

Risteilyt Malta

Vallettan satamaan saapuessasi näet valtavia puolustuskivilinnoituksia, kermanvärisiä rakennuksia ja muinaisia kirkontorneja, jotka loistavat kiemuraisilla kaduilla ja rinteillä.

Malta, joka omistaa 7000 vuoden kiehtovan historian, on täysin nykyaikainen ja -tyylinen. Merenlahdissa ja kanavissa näet värikkäitä luzzo-veneitä: tonttujen kenkiä muistuttavia kalastusaluksia, jotka kulkevat vesillä nykyaikaisten jättimäisten risteilyalusten ja rahtialusten joukossa.

Pyhän Johanneksen ritarit rakensivat Vallettan kaupungiksi, joka voi huolehtia haavoittuneista sotilaisista ja pyhiinvaeltajista ristiretkien aikaan 1500-luvulla. Sen ainutlaatuiset maisemat ja muinaiset rakennukset ovat esiintyneet elokuvissa, kuten Troy, Gladiator, Kapteeni Phillips ja World War Z. Tämä pieni Välimeren maa on osa viiden saaren saaristoa, joista vain kolme on asuttuja. Risteilyalukset vierailevat Maltan saarella ja Vallettan satamassa, joka on Michelangelon kollegan suunnittelema. Kaikkien Maltalla vaikuttaneiden eri kulttuurien vaikutus näkyy maassa edelleen selkeästi, Rooman kulttuurin kuitenkin etusijalla.

right

Maltalla on 7000 vuoden kiehtova historia.

more
more
sort
more

Muita kohteita