Dubrovnik, Kroatia
Dubrovnik, Kroatia

Risteilyt Dubrovnik

Dubrovnik on loistava kaupunki kulttuurin ja historian ystäville: vuosisatoja vanhoja luostareita, kirkkoja, synagogia ja jopa yksi Euroopan vanhimmista apteekeista.

Keskiajan vanhakaupunki on aidattu kivimuurein ja ylhäältä päin se muistuttaa Venetsiaa, ainoastaan hieman pienemmässä mittakaavassa – ja kanaalien sijaan löydät täältä marmorilla koristeltuja kujia. Vanhalla kaupungilla on myös rikas historia kauppasatamana. Täältä löydät vanhoja renessanssikirkkoja, suihkulähteitä ja kapeita mukulakivikatuja, joita pitkin pääset tutkimaan erilaisia ulkokahviloita ja kylpemään auringossa. Jos etsit rentoutumispäivää vilkkaiden retkipäivien keskelle, Dubrovnik on myös upea paikka rauhoittua punakattoisten kivirakennusten ja kimmeltävän Adrianmeren ympäröimänä.

Dubrovnikin satama on itäisen Välimeren risteilyreittien tukipilari, joka sijaitsee suosituimpien pysäkkien varrella – Ateenan, Venetsian ja Kreikan saarten joukossa. Useimmat itäisen Välimeren risteilyt purjehtivat keväästä syksyyn, mutta talviristeilyt ovat kasvattamassa suosiotaan.

Dubrovnikin – itäisen Välimeren risteilyreittien tukipilari.

Löytyi

Muita kohteita