Keski-Euroopan jokiristeilyt

Keski-Euroopan jokiristeilyt ovat kenties rentouttavin tapa tutustua Euroopan kulttuurikaupunkeihin. Nauti mahtavista maisemista ja laadukkaasta täysihoidosta samalla kun kelluva hotellisi kulkee kaupungista tai maasta toiseen.

Jokiristeily on kaupunkiloman ja "roadtripin" yhdistelmä. Saksassa, Ranskassa, Hollannissa ja Belgiassa on paljon ihania ja idyllisiä kaupunkeja, joihin ei Suomesta juuri matkustella. Nämä tuntemattomat helmet tulevat tutuksi jokiristeilyillä. Joella risteileminen on hyvin erilaista kuin merellä. Jokilaivat tulevat yleensä aina kaupunkien keskustoihin, suoraan vanhan kaupungin ytimeen ja rannassa on hyvin aikaa tutustua nähtävyyksiin. Kun laivalla liikutaan, on aivan koko ajan jotain katsottavaa, kanavia, siltoja, kirkkoja, kyliä, peltoja, vuoria, viinitiloja, linnoja, hiekkarantoja, teollisuusalueita, leirintäalueita, lintuja ja muita eläimiä sekä reheviä metsäalueita. Myös vastaantulevaa laivaliikennettä on mielenkiintoista seurata. Maisemien ihailu, syöminen ja juominen on jokiristeilyllä ohjelmanumero yksi. Mikä parasta, myöskään merisairautta ei tarvitse pelätä, jokilaivalla ei keikuta koskaan, koska joella ei ole aallokkoa.

Laivojen hytit ovat kuin hotellihuoneita, aina vähintään ikkunalla varustettuja, useimmista löytyy myös ranskalainen parveke. Laivat ovat myös matalia ja risteilyllä saa nauttia ihanasta veden solinasta, kun vesiraja ei koskaan ole kovinkaan kaukana. Parhaimmillaan keskikannen hytin parvekkeen alaosasta on matkaa veden pintaan vain puoli metriä. Kanavat tuovat jokiristeilyyn myös oman mielenkiintoisen mausteensa. Yhdessä kanavassa voi laiva nousta tai laskea useita kymmeniä metrejä. Useimmat jokiristeilyt ovat All-Inclusive, jolloin risteilyjen hintaan sisältyy täysihoidon lisäksi myös alkoholijuomat. Kaikissa on kuitenkin laadukas ja hyvä ruoka, erinomainen palvelutaso ja mukavat hytit.

Löytyi