Kotor, Montenegro
Kotor, Montenegro

Risteilyt Kotor

Linnoitettu sisäänkäynti merelle teki Kotorin vanhastakaupungista muinaisen kauppapaikan. Nyt se on Unescon maailmanperintökohde ja Montenegron tunnetuin kaupunki. Vanha kaupunki on hyvin säilynyt kokoelma rakennuksia, kirkkoja, aukioita ja kivikatuja, jotka ovat peräisin keskiajalta. Autoton, aidattu kaupunki sijaitsee aivan risteilyalustelakan tuntumassa.

Aikainen herätys kannattaa, kun saavutaan Kotorinlahdelle. Matkalla liu’utaan tunnin ajan vuorien läpi 17 mailin vesiväylällä, Euroopan eteläisintä vuonoa. Kotorinlahti on todellisuudessa meren alle uponnut jokilaakso, jonka voimakas tulivuoritoiminta hajotti. Näkymät ovat joka tapauksessa vuonomaisia: vuoret nousevat pitkän, ohuen lahden molemmin puolin, joka johtaa vanhaan muurien ympäröimään Kotorin kaupunkiin. Risteilyalukset aloittavat lahden matkan usein jo klo 6:15 aamulla.

Etsitkö lisää upeita näkymiä? Vaihda lenkkarit jalkaan ja lähde vaellukselle. Kaupungin muurit nousevat kaupungin takana olevalle vuorelle, ja vie noin 90 minuuttia kiivetä linnoitukseen ja takaisin. Jos laiva on satamassa vain muutaman tunnin, kannattaa ehkä keskittyä vain vanhaan kaupunkiin tutustumiseen. Jos sinulla on käytettävänä koko päivä, harkitse retkeä vuorille nähtävyyksien katseluun tai pysähdy Adrianmeren merenrantakohteissa.

right

Jos sinulla on käytettävänä koko päivä, harkitse retkeä vuorille nähtävyyksien katseluun tai pysähdy Adrianmeren merenrantakohteissa.

more
more
sort
more

Muita kohteita