Arktiset risteilyt

Pingviinejä vai jääkarhuja? Näitä eläinbongauksia voi tehdä tutkimusmatka-tyyppisillä risteilyillä Etelämantereelle ja Huippuvuorille. Suosittuja ovat myös risteilyt Islantiin ja Grönlantiin.

Antarktis
Antarktis

Antarktis ja Etelämantereen risteily löytyy monien Bucketlistalta. Kyseessä on todennäköisesti ainutlaatuinen 'kerran elämässä' -matka, josta haaveillaan vuosikausia ja jota varten säästetään rahaa. Palkinnoksi saakin sitten mahtavia kokemuksia joista riittää kerrottavaa kaveripiirille. Tarjontaa Etelämantereen risteilyille on vuosi vuodelta yhä enemmän ja risteilyjen hinnatkin ovat vuosien varrella hieman laskeneet. Tiukat kansainväliset säädökset rajoittavat vierailijoiden määrää Etelämantereella ja yhdellä risteilylaivalla voikin olla maksimisissaan 200 matkustajaa. Oma kategoriansa ovat risteilyt suuremmilla laivoilla, joilla ei pääse nousemaan maihin. Koskematon luonto, hämmästyttävän kauniit maisemat ja ihmisiä pelkäämättömät pingviinit, merileijonat ja hylkeet ovat Etelämantereen suurimmat vetonaulat, valaiden ohella.

Hieman helpommin pääsee arktisen luonnon pariin Huippuvuorten risteilyllä. Huikaisevat maisemat, valaat ja erityisesti jääkarhut ovat Huippuvuorten parasta antia. Lyhyet lennot ja edullisemmat risteilyt tuovat Huippuvuoret helpommin saavutettaviksi.

Löytyi