Gibraltar
Gibraltar

Risteilyt Gibraltar

Gibraltar on loistava valinta kenelle tahansa, joka haluaa tutustua hieman erilaisiin kohteisiin. Täällä viihtyvät hyvin niin perheet, pariskunnat kuin yksinäiset seikkailijatkin.

Pohjois-Afrikan islamilaiset muodostivat 1100-luvulla Gibraltarin kaupungin, jossa asuivat foinikialaiset, kreikkalaiset, karthagolaiset, roomalaiset, muslimit, maurit, espanjalaiset, hollantilaiset ja lopulta britit. Kaupunginkin sanotaan olevan maurien Espanjan maa-alueille rakentama brittiläinen siirtomaa. Ison-Britannian ja Espanjan välillä käydään jatkuvaa riitaa siitä, kuka omistaa Gibraltarin. Paikalliset ovat kuitenkin äänestäneet kahdesti pysyä Britannian omistuksessa. Alueen tulevaisuudesta väitetään, että niin kauan kuin Barbary-apinat asuvat Gibraltarilla, se pysyy Ison-Britannian siirtomana.

Gibraltarinvuorella sijaitsevien kalkkikiviluolien kaivaukset ovat paljastaneet, että Gibraltarilla on ollut ihmisasutusta esihistoriasta lähtien. Kalliolta ja sitä ympäröivältä alueelta on löydetty muun muassa Neandertalin aikaisten ihmisten jäänteitä. 1400 jalkaa korkea kalliossa on jopa 140 luolaa.

right

Gibraltar on loistava valinta kenelle tahansa, joka haluaa tutustua hieman erilaisiin kohteisiin.

more
more
sort
more

Muita kohteita