Havila -vuonoristeilyt
4

Havila -vuonoristeilyt

Norjan rannikkoristeilyä kutsutaan maailman kauneimmaksi merireitiksi. Havilan risteilyillä pääset kokemaan nämä upeat maisemat upouusilla ja huippumoderneilla hybridilaivoilla ympäristöystävällisesti, mukavasti, laadukkaasti ja edullisesti.

Norjan vuonoristeilyt
Kauniista maisemista lumoutuville
Pariskunnille
Laatua arvostaville
Ympäristötietoisille luonnonystäville

Vuonna 1893 alkoi risteilyliikenne Trondheimin ja Hammerfestin välillä. Reittiä on myöhemmin laajennettu pohjoisessa Kirkkoniemeen ja etelässä Bergeniin. Reittiä kutsutaan Norjassa hurtigruteniksi eli nopeaksi reitiksi. Nimi juontaa juurensa yli sadan vuoden päähän, jolloin posti kulki maita pitkin Etelä-Norjasta Pohjois-Norjaan kesällä kolmessa viikossa ja talvella ehkä muutamassa kuukaudessa, ja laivalla viikossa ympäri vuoden. Hurtigrutenin laivat ovat kulkenee ylös alas Norjan rannikkoa jo vuodesta 1893. Tätä Norjan valtion tukemaa reittiä on liikennöinyt yli 120 vuoden ajan nykyiseltä nimeltään Hurtigruten-varustamo. Hurtigrutenilla on ollut reittiin yksinoikeus alusta alkaen aina vuoteen 2020 asti. Vuodesta 2021 lähtien reitin 11 laivan operaatiossa on mukana kaksi varustamoa. Hurtigrutenilla on reitillä 7 alusta ja Havilalla 4 alusta. Havilan alukset ovat uusia ja ympäristöystävällisiä, vuosina 2021 ja 2022 valmistuneita sähköhybridilaivoja, jotka käyttävät pääpolttoaineenaan nesteytettyä maakaasua. Risteilyreitti on sama molemmilla varustamoilla. 11 vuorokauden merimatkan Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin voi jakaa joko yhdensuuntaisiin, noin viikon mittaisiin (6 ja 7 vuorokautta) risteilyihin tai lyhyempiin osiin. Paras ja suosituin matkavaihtoehto on kuitenkin täydellinen 11 vuorokauden risteily, jolla saa kaiken irti Norjan mahtavasta rannikosta.

Vinkit Havilan risteilylle

Vuodesta 2021 alkaen Hurtigrutenin risteilyreitillä on operoinut Havila Voyages. Havilan laivat ovat uusia ja ympäristöystävällisiä sähköhybridilaivoja sekä tekniikaltaan, mukavuudeltaan ja laadultaan ylivertaisia. Hytit ovat tilavia ja moderneja ja ruoka on Havilalla erinomaista. Havilan hinnat ovat ainakin toistaiseksi usein edullisemmat, kuin perinteisellä kilpailijallaan.

Jos haaveilet maailman kauneimmasta merimatkasta, niin tutustu myös Havilaan. Se on vielä toistaiseksi tuntematon varustamo Suomessa, mutta me Elämys Cruisesilla olemme iloisia siitä, että voimme esitellä myös Havilan suomalaiselle risteilykansalle ja tuoda uuden vaihtoehdon Norjan vuonoristeilyille.

Varaa risteily

Havila kohokohtia

GEIRANGER

Geiranger on Norjan tunnetuin vuono

Nämä ikoniset maisemat odottavat matkailijaa Havilan risteilyllä Norjan vuonoilla. Risteilyreitin varrelle osuu lukemattomia toinen toistaan kauniimpia vuonoja. Ja vuonojen lisäksi hurtigrutenin risteilyreitillä vieraillaan yli kolmessakymmenessä satamassa, suuremmissa kaupungeissa ja pienemmissä kylissä.

LOFOOTIT

Risteily talvimaisemissa on elämys

Havila risteilee Norjan rannikolla ympäri vuoden. Talvella voi ihailla lumisten maisemien lisäksi myös esimerkiksi revontulia. Lofootit on pohjoisen Norjan kauneinta ja syrjäisintä aluetta.

VUODENAJAT

Neljä erilaista vuodenaikaa

Norjan rannikkoristeily on ympäri vuoden identtinen mutta kuitenkin täysin erilainen risteilykokemus. Talvella ihastellaan upeita revontulia, keväällä vuolaita vesiputouksia, kesällä yötöntä yötä ja syksyllä mahtavia ruskamaisemia.

RISTEILYREITTI

Hurtigruten-risteilyreitti

11 vuorokautta, 34 satamaa ja 4700 kilometriä = Maailman kaunein risteilyreitti

HINTAAN SISÄLTYY

Ruoka ja netti

Havilan risteily on myös matka Norjalaiseen keittiöön ja varustamo panostaa erityisesti meren antimiin. Risteilyllä jokainen ruokailu on makuelämys. Mikä parasta, vähintään viiden yön risteilyillä on aina täysihoito. Laivoilla on myös pieni kuntosali ja sauna. Havilan risteilyasiakkaat nauttivat myös ilmaisesta langattomasta nettiyhteydestä.

Havilan risteilylaivat

HAVILA VOYAGES

Laivat

Havila Capella ja Castor v. 2021 - Havila Polaris ja Pollux v. 2023. Uudet nestemäistä kaasua ja sähköhybriditekniikkaa hyödyntävät ja Norjan rannikkoreitille suunnitellut modernit risteilyalukset.

VÄHÄPÄÄSTÖISET HYBRIDILAIVAT

Nestekaasua ja sähköä

Nesteytetty maakaasu pienentää hiilidioksidipäästöjä 25-30%. Lisäksi laivojen akkujen avulla voi kulkea pelkällä sähkövoimalla jopa 4 tuntia kerrallaan. Havilan laivat ovat päästöttömiä pysähdysten ajan ja Geirangerin vuonoa pitkin risteillään äänettömästi sähkövoimalla.

HYTIT

Sisähytit

Kun haluat kerran elämässäsi nähdä mahtavan Hurtigruten -risteilyreitin kokonaisuudessaan, mutta mahdollisimman edullisesti, on valintasi ikkunaton hytti. Tarjolla on Interior hytti (10 m2) sekä tilavampi, esteetön Interior Accessible hytti. Sisähyteissä on kerrosvuoteet.

HYTIT

Ikkunahytit

Havilan hytit ovat hyvällä maulla ja moderneilla materiaaleilla sisustettuja. Seaview Superior-hytti (15m2), Seaview Superior Accessible-hytti (20m2), Seaview Deluxe-hytti (30m2) ja Panoramic Superior/Panoramic Deluxe-hytit (30m2) ovat ikkunalliset hyttivaihtoehdot.

PARVEKKEELLISET SVIITIT

Parvekkeelliset sviitit

Junior sviitit (22-25 m2) ja Lighthouse sviitit (45 m2) -hytit ovat tilavia hyttejä joissa on oma, koko hytin levyinen parveke. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat maailman kauneimmat maisemat suoraan omaan sänkyyn.

ULKOKANSI

Maisemien ihailuun

Havilan laivoilla on maisemien ihasteluun kunnolla tilaa myös ulkokansilla. Voit ihailla vuorimaisemia ja meren pauhua myös porealtaan lämmöstä nauttien, ympäri vuoden.

Hyvä tietää Havilan risteilyistä

Mitä Havilan risteilyjen hintaan sisältyy?
Mitä Havilan risteilyjen hintaan ei sisälly?
Alaikäisen kanssa matkustaminen
Aktiviteetit
Ajoneuvot
Alkoholijuomien nauttiminen laivalla
Hytit
Juomat risteilyllä
Laivaan nousu
Lapsiperheet ja lasten kerhot
Lemmikkieläimet risteilyllä
Lähtöselvitys
Lääkäripalvelut
Maksuvälineet ja valuutta laivalla
Palvelurahat eli tipit laivan henkilökunnalle
Pukeutuminen risteilyllä
Risteilyn ohjelma
Ruokailut laivalla
Sviitit ja niiden edut
Sähkövirta ja vaatehuolto
Terveysrajoitukset ja raskaus
Tupakointi laivalla
Wifi-yhteys laivoilla

Laiva

Löytyi