4

Havila -vuonoristeilyt

Norjan rannikkoristeilyä kutsutaan maailman kauneimmaksi merireitiksi. Havilan risteilyillä pääset kokemaan nämä upeat maisemat upouusilla ja huippumoderneilla hybridilaivoilla ympäristöystävällisesti, mukavasti, laadukkaasti ja edullisesti.

Norjan vuonoristeilyt
Kauniista maisemista lumoutuville
Pariskunnille
Laatua arvostaville
Ympäristötietoisille luonnonystäville

Vuonna 1893 alkoi risteilyliikenne Trondheimin ja Hammerfestin välillä. Reittiä on myöhemmin laajennettu pohjoisessa Kirkkoniemeen ja etelässä Bergeniin. Reittiä kutsutaan Norjassa hurtigruteniksi eli nopeaksi reitiksi. Nimi juontaa juurensa yli sadan vuoden päähän, jolloin posti kulki maita pitkin Etelä-Norjasta Pohjois-Norjaan kesällä kolmessa viikossa ja talvella ehkä muutamassa kuukaudessa, ja laivalla viikossa ympäri vuoden. Hurtigrutenin laivat ovat kulkenee ylös alas Norjan rannikkoa jo vuodesta 1893. Tätä Norjan valtion tukemaa reittiä on liikennöinyt yli 120 vuoden ajan nykyiseltä nimeltään Hurtigruten-varustamo. Hurtigrutenilla on ollut reittiin yksinoikeus alusta alkaen aina vuoteen 2020 asti. Vuodesta 2021 lähtien reitin 11 laivan operaatiossa on mukana kaksi varustamoa. Hurtigrutenilla on reitillä 7 alusta ja Havilalla 4 alusta. Havilan alukset ovat uusia ja ympäristöystävällisiä, vuosina 2021 ja 2022 valmistuneita sähköhybridilaivoja, jotka käyttävät pääpolttoaineenaan nesteytettyä maakaasua. Risteilyreitti on sama molemmilla varustamoilla. 11 vuorokauden merimatkan Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin voi jakaa joko yhdensuuntaisiin, noin viikon mittaisiin (6 ja 7 vuorokautta) risteilyihin tai lyhyempiin osiin. Paras ja suosituin matkavaihtoehto on kuitenkin täydellinen 11 vuorokauden risteily, jolla saa kaiken irti Norjan mahtavasta rannikosta.

Vinkit Havilan risteilylle

Nyt on kuulkaa kova juttu! Viimeiset sata vuotta on Hurtigrutenin risteilyreitillä operoinut nykyiseen, samaa reitin nimeä kantavaan risteilyfirmaan vuonna 2006 sulautuneet yksityiset laivanvarustajat yksinoikeudella. Vuodesta 2021 alkaen tätä Norjan valtion tukemaa reittiä on operoinut myös uusi kilpailija, Havila Voyages. Kilpailu on tervettä ja nyt sitä on tarjolla myös Norjan rannikkoreitillä. Havilan laivat ovat tuliteriä ja ympäristöystävällisiä. Tekniikaltaan, mukavuudeltaan ja laadultaan ylivertaisia. Käsittämätöntä on se, että Havilan hinnat ovat ainakin toistaiseksi usein edullisemmat, kuin perinteisellä kilpailijallaan.

Jos haaveilet maailman kauneimmasta merimatkasta, niin tutustu myös Havilaan. Se on vielä toistaiseksi tuntematon varustamo Suomessa, mutta me Elämys Cruisesilla olemme iloisia siitä, että voimme esitellä myös Havilan suomalaiselle risteilykansalle ja tuoda uuden vaihtoehdon Norjan vuonoristeilyille.

Varaa risteily

Hyvä tietää Havilan risteilyistä

Mitä Havilan risteilyjen hintaan sisältyy?
Mitä Havilan risteilyjen hintaan ei sisälly?
Alaikäisen kanssa matkustaminen
Aktiviteetit
Ajoneuvot
Alkoholijuomien nauttiminen laivalla
Hytit
Juomat risteilyllä
Laivaan nousu
Lapsiperheet ja lasten kerhot
Lemmikkieläimet risteilyllä
Lähtöselvitys
Lääkäripalvelut
Maksuvälineet ja valuutta laivalla
Palvelurahat eli tipit laivan henkilökunnalle
Pukeutuminen risteilyllä
Risteilyn ohjelma
Ruokailut laivalla
Sviitit ja niiden edut
Sähkövirta ja vaatehuolto
Terveysrajoitukset ja raskaus
Tupakointi laivalla
Wifi-yhteys laivoilla

HAVILA KOHOKOHTIA

GEIRANGER
LOFOOTIT
VUODENAJAT
RISTEILYREITTI
HINTAAN SISÄLTYY

GEIRANGER

Geiranger on Norjan tunnetuin vuono

Nämä ikoniset maisemat odottavat matkailijaa Havilan risteilyllä Norjan vuonoilla. Risteilyreitin varrelle osuu lukemattomia toinen toistaan kauniimpia vuonoja. Ja vuonojen lisäksi hurtigrutenin risteilyreitillä vieraillaan yli kolmessakymmenessä satamassa, suuremmissa kaupungeissa ja pienemmissä kylissä.

HAVILAN RISTEILYLAIVAT

HAVILA VOYAGES
VÄHÄPÄÄSTÖISET HYBRIDILAIVAT
MAISEMAHYTIT
PARVEKKEELLISET SVIITIT
SISÄHYTIT
ULKOKANSI

HAVILA VOYAGES

Havila Voyages

Havila Capella ja Castor v. 2021 - Havila Polaris ja Pollux v. 2023. Uudet nestemäistä kaasua ja sähköhybriditekniikkaa hyödyntävät ja Norjan rannikkoreitille suunnitellut modernit risteilyalukset.

Havilan risteilytarjoukset

Havilan risteilyt lähtevät kaksi - kolme kertaa viikossa Bergenistä ja Kirkkoniemestä. Kevään risteilyt ovat nyt varattavissa edulliseen hintaan. Bergen - Kirkkoniemi (6 yötä) risteilyt alk. 789 €/hlö ja Kirkkoniemi - Bergen (5 yötä) risteilyt alk. 641 €/hlö. Varaukset myyntipalvelumme kautta. Risteilyasiantuntijamme palvelevat mielellään chatissa, sähköpostitse myynti@elamyscruises.com ja puhelimitse 09 2510 2020

Laiva

Löytyi