Atlantin ylitys -risteilyt

Yksi legendaarisimmista merimatkoista on risteily yli Atlantin. Keväisin monet Karibialla ja Etelä-Amerikassa talven viettäneet risteilyalukset siirtyvät Eurooppaan, ja syksyllä takaisin Amerikkaan. Nämä risteilyt ovat hinnaltaan edullisia ja ne ovat erityisesti risteilyjen kanta-asiakkaiden suosiossa.

Atlantin valtameri
Atlantin valtameri

Useat laivat risteilevät talvet Karibialla ja kesät Välimerellä. Kauden vaihtuessa laivan on siirryttävä valtameren yli ja myös nämä risteilyt ovat myynnissä. Atlantin ylitys -risteilyt ovat vuorokausikohtaiselta hinnaltaan todella edullisia. Parhaimmillaan on tarjolla vuorokausihintaa 50€/hlö. Tämä hinta sisältää myös täysihoidon. Matkalla tehdään yleensä muutama pysähdys eri saarikohteissa, mutta muuten keskitytään laivan tarjoamiin lukuisiin palveluihin ja runsaaseen ohjelmaan, viihteeseen, kuntoiluun, hyvinvointiin ja ruoalla nautiskeluun. Mikä parasta meri on läsnä koko ajan ja myös uima-allaskannella on lämmintä ainakin osan matkaa. Auringon nousut ja laskut ovat huikeita ja myös kirkasta tähtitaivasta voi ihailla esimerkiksi omalla parvekkeella yömyssyä siemaillessa. Atlantin ylittämisestä saattaa saada myös kunniakirjan laivan kapteenilta.

Laivojen ohjelmatarjonta on muutenkin vertaansa vailla, mutta Atlantin ylityksillä jokaisella laivalla satsataan ohjelmaan ja aktiviteetteihin vielä normaaliakin enemmän. Tarjolla on esimerkiksi sivistäviä asiantuntijaluentoja, mutta voit myös aloittaa uuden harrastuksen tanssikursseilla, maalauskursseilla tai kokkauskursseilla. Mikä parasta, nämä aktiviteetit ovat pääsääntöisesti ilmaisia.

Jos risteilet keväällä (lännestä itään) niin risteilyvuorokaudet ovat keskimäärin alle 24-tuntisia aikaerosta johtuen ja parvekkeellinen hytti kannattaa valita styyrpuurin puolelta (laivan oikea kylki), koska se on aurinkoisempi Atlantin ylityksen ajan. Mikäli risteilet syksyllä (idästä länteen) niin risteilyvuorokaudet ovat yli 24-tuntisia aikaerosta johtuen ja parvekehytti kannattaa valita paapuurin puolelta (laivan vasen kylki).

Floridan ja Välimerenkohteiden välisten risteilyiden lisäksi Atlantin ylityksiä lähtee/saapuu myös Pohjois-Euroopasta, kuten Kööpenhaminasta ja Southamptonista. Floridan ohella Atlantin länsirannalla päätesatamia ovat mm. Puerto Rico, Martinique, Rio de Janeiro ja Buenos Aires.

Miltä kuulostaisi kolmen viikon risteily marraskuussa edulliseen hintaan? Kysy lisää risteilyasiantuntijaltamme tai tutustu vaihtoehtoihin nettisivuillamme.

Löytyi