Hyvä tietää risteilyistä

Risteilylaivat ovat kuin kelluvia hotelleja, mutta paljon monipuolisempia. Palvelutaso on aivan omassa luokassaan ja majoituksen lisäksi laivalla syödään hyvin parhaimmillaan kymmenissä eri ravintoloissa ja käydään illallisen jälkeen vaikka teatterissa. Risteilyä suunnitellessa voi tulla mieleen lukuisia erilaisia kysymyksiä tulevasta matkasta. Elämys Cruises on täällä sinua varten, tarkoituksenamme auttaa juuri sen oikean risteilyn valinnassa ja helpottamassa myös risteilylle valmistautumista.

Risteilyä suunnitellessa voi tulla mieleen lukuisia erilaisia kysymyksiä tulevasta matkasta. Elämys Cruises on täällä sinua varten, tarkoituksenamme auttaa juuri sen oikean risteilyn valinnassa ja helpottamassa myös risteilylle valmistautumista. Oletko suunnittelemassa ensimmäistä risteilyäsi ja et tiedä mitä kaikkea risteilyn hinta pitää sisällään? Tuleeko risteilymatkaan yllättäviä lisäkuluja? Mitä kaikkea laivalla voi tehdä? Mitä pakata mukaan? Pohdituttaako erikoisruokavaliot tai matkustajien erityistarpeet? Onko laivalla tekemistä myös lapsille? Tippauskulttuuri? Nettiyhteydet? Risteilyllä on täysihoito mutta mitä juomat maksaa? Mitä tapahtuu laivan ollessa satamassa? Entä silloin kun laiva on koko päivän merellä? Miten laivalla maksetaan lisäpalveluista? Onko jotain ikärajoja?

Näihin kysymyksiin, ja moniin muihin pyrimme vastaamaan tällä sivulla. Lisätietoja saa aina risteilyasiantuntijoiltamme, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Alta löydät yleistietoa risteilyistä. Nämä tiedot on pyritty tekemään yleispäteviksi, mutta siitä huolimatta risteilykokemuksissa on paljon risteilyvarustamokohtaisia eroavaisuuksia. Löydät lisätietoa eri varustamoiden käytännöistä varustamotiedoista.

Aktiviteetit
Esteettömyys ja apuvälineet
Hytti ja hyttipalvelu
Hyttikategoriat/määrittelemättömät hytit
Juomat
Juomapaketit
Lapsiperheille
Lennot ja majoitukset
Lähtöselvitys
Maksaminen laivalla
Matkadokumentit
Nettiyhteys laivalla
Pukeutuminen
Ruokailut
Saapuminen satamaan ja matkatavarat
Sähkövirta
Terveys
Tupakointi
Viihde