Hurtigruten-risteilyt
15

Hurtigruten-risteilyt

Hurtigrutenin risteilyllä voit kokea joitakin maapallon kaikista syrjäisimmistä ja vaikeapääsyisimmistä kolkista. Risteily Hurtigrutenilla on paras tapa tutustua Norjan kuvankauniiseen vuonojen rannikkoon. Voit myös seilata Antarktikselle, Alaskaan, Grönlantiin ja Huippuvuorille.

Luonnonystäville
Kauniista maisemista lumoutuville
Pariskunnille
Tutkimusmatkailijoille

Nopean reitin, eli Hurtigrutenin laivat ovat kulkenee ylös alas Norjan rannikkoa jo vuodesta 1893. Alunperin pelkästään paikallisliikenteeseen ja rahtiin keskittyneen varustamon alukset kuljettavat nykyisin paljon myös kansainvälisiä vapaa-ajan matkustajia maailman kauneimmissa maisemissa. Hurtigrutenin laivat lähtevät päivittäin Bergenistä ja kulkevat 4700 kilometriä matkallaan kohti Kirkkoniemeä ja takaisin Bergeniin. Matkan varrella pysähdytään yli 30. kaupungissa ja kylässä mennen tullen. Tämän 12 vuorokauden risteilyn voi myös tehdä vain toiseen suuntaan, joko Bergenistä pohjoiseen kohti Kirkkoniemeä (7 vrk) tai päinvastoin Kirkkoniemestä Bergeniin (6 vrk). Tällöin tosin joissakin satamissa pysähdytään vain öiseen aikaan. Hurtigruten risteily Norjan vuonoilla on koettava ainakin kerran elämässä. Jos Hurtigrutenille lähtee vain kerran, on valittava joko yöttömän yön maisemat (kesällä), syksyinen ruska-aika, talviset revontulet tai keväällä vuolaana virtaavat vesiputoukset.

Hurtigrutenin kyydissä pääsee mukavasti ja helposti myös Huippuvuorille sekä Etelämantereelle. Upouudet laivat MS Roald Amundsen sekä MS Fridtjof Nansen ovat maailman ensimmäiset ympäristöystävälliset hybridialukset, jotka voivat kulkea herkillä alueilla myös pelkästään sähkön voimalla.

HURTIGRUTEN KOHOKOHTIA

Norjan Vuonot

Nämä ikoniset maisemat odottavat matkailijaa Hurtigrutenin Norjan vuonoristeilyillä. Risteilyreitin varrelle osuu kymmeniä toinen toistaan kauniimpia vuonoja. Ja vuonojen lisäksi Hurtigrutenin risteilyillä vieraillaan yli kolmessakymmenessä satamassa, suuremmissa kaupungeissa ja pienemmissä kylissä.

Laiva

Löytyi