Jokiristeilyt

Jokiristeilyt

Keski-Euroopan jokiristeilyt ovat kenties rentouttavin tapa tutustua Euroopan kulttuurikaupunkeihin. Nauti mahtavista maisemista ja laadukkaasta täysihoidosta samalla kun kelluva hotellisi kulkee kaupungista tai maasta toiseen.

Kiertomatka
Kaupunkiloma
Pariskunnille
Slow Travel
Merisairaille

Jokiristeily on kaupunkiloman ja "roadtripin" yhdistelmä. Saksassa, Ranskassa, Hollannissa ja Belgiassa on hurjan paljon ihania ja idyllisiä kaupunkeja, joihin ei yksinkertaisesti Suomesta juuri matkustella. Nämä tuntemattomat helmet tulevat tutuksi jokiristeilyillä. Joella risteileminen on hyvin erilaista kuin merellä. Jokilaivat tulevat yleensä aina kaupunkien keskustoihin, suoraan vanhan kaupungin ytimeen ja rannassa on hyvin aikaa tutustua nähtävyyksiin. Kun laivalla liikutaan, on aivan koko ajan jotain katsottavaa, kanavia, siltoja, kirkkoja, kyliä, peltoja, vuoria, viinitiloja, linnoja, hiekkarantoja, teollisuusalueita, leirintäalueita, lintuja ja muita eläimiä sekä reheviä metsäalueita. Myös vastaantulevaa laivaliikennettä on mielenkiintoista seurata. Maisemien ihailu, syöminen ja juominen on jokiristeilyllä ohjelmanumero numero yksi. Mikä parasta, myöskään merisairautta ei tarvitse pelätä, jokilaivalla ei keikuta koskaan, koska joella ei ole aallokkoa.

Laivojen hytit ovat kuin hotellihuoneita, aina vähintään ikkunalla varustettuja, useimmista löytyy myös ranskalainen parveke ja maisemaikkunat ovat tyyppiä "lattiasta kattoon". Laivat ovat myös matalia ja risteilyllä saa nauttia ihanasta veden solinasta, kun vesiraja ei koskaan ole kovinkaan kaukana. Parhaimmillaan keskikannen hytin parvekkeen alaosasta on matkaa veden pintaan vain puoli metriä! Kanavat tuovat jokiristeilyyn myös oman mielenkiintoisen mausteensa. Yhdessä kanavassa voi laiva nousta tai laskea useita kymmeniä metrejä! Useimmat jokiristeilyt ovat All-Inclusive, jolloin risteilyjen hintaan sisältyy täysihoidon lisäksi myös alkoholijuomat. Kaikissa on kuitenkin laadukas ja hyvä ruoka, erinomainen palvelutaso ja mukavat hytit.

Elämyksen jokiristeilyvarustamot

Elämys Cruises tekee yhteistyötä useiden jokiristeilyvarustamoiden kanssa. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. sveitsiläinen Viva Cruises, saksalainen A-ROSA ja ranskalainen Croisieurope. Varustamot risteilevät yhteensä kymmenillä laivoilla ja kaikilla Euroopan pääjoilla. Suosituimpia risteilyjokia ovat mm. Rein, Tonava, Mosel, Main, Seine ja Rhône. Näiden lisäksi risteilyjä on tarjolla myös muilla joilla, sekä esimerkiksi Ranskan kanavilla.

RisteilyÄssän kommentti Jokiristeilyistä

Petri Sirén

Kysy lisää jokiristeilyistä asiantuntijaltamme

SUOSITUIMMAT JOET

REIN
TONAVA
DOURO
MAIN
SEINE

REIN

Reinin risteilyt

Rein on Euroopan vilkkaimmin liikennöityjä jokia. Yläjuoksulla on vähemmän liikennettä ja pienempiä kaupunkeja. Kohokohtana joen varrelle osuu esimerkiksi Ranskan Strasbourg. Joen keskivaiheilla ihaillaan suurkaupunkeja sekä upeita viininviljelymaisemia. Alajuoksulla kuljetaan kanavissa sekä Hollannin alavissa maisemissa. Rein laskee mereen Euroopan suurimmassa satamakaupungissa Rotterdamissa. Tarjolla on paljon 4-7 yön risteilyvaihtoehtoja.

VIVA CRUISES

SCYLLA AG
ALL INCLUSIVE
HYTIT JA SVIITIT
KANSAINVÄLINEN

SCYLLA AG

Suuri perheyritys

Scylla AG on jokiristeilyiden pioneereja ja Scyllan laivat ovat liikennöineet jo vuodesta 1973 lähtien. Scylla on yksityinen varustamo, joka omistaa 30 jokiristeilijää. Vuonna 2018 Scylla perusti oman risteilyvarustamon, Viva Cruisesin