Hurtigruten vuonoristeilyt

Maailman kaunein merimatka. Yllättävän lähellä sijaitsee maailman kauneimpia maisemia. Risteily Norjan vuonoilla Hurtigrutenin laivoilla on jo käsite. Risteilyllä pääset ihailemaan jylhien maisemien ja jäätiköiden ohella myös idyllisiä rannikkokaupunkeja, sauvakirkkoja ja jäämeren eläimistöä.

Lofootit, Norja
Lofootit, Norja

Hurtigruten-varustamo on perustettu jo vuonna 1893, ja sen klassiset risteilyt kulkevat Norjan rannikkoa pitkin etelässä Bergenin ja pohjoisessa sijaitsevan Kirkkoniemen välillä. Hurtigruten-risteily on monien haaveissa. Tämä "maailman kaunein merimatka" tarjoaakin upean luontoelämyksen maisemien ja eläimistön suhteen. Keskiyön aurinko tai revontulet, viehättävät satamat, valaat ja merikotkat, ovat Hurtigruten kokemuksia joita ei helposti unohda. Hurtigruten lähtee kaikkina vuodenaikoina ja reitin varrella vieraillaan peräti 34. satamassa. Klassiset Hurtigruten-matkat koostuvat neljästä reittiversiosta, joissa Bergen ja Kirkkoniemi ovat lähtö- ja päätesatamia, mutta voit myös itse päättää, mihin satamaan haluat päästä, ja voit valita 2 - 12 päivän risteilyjen välillä. Hurtigruten tarjoaa opetus- ja luontoretkiä risteilyillä, joilla keskitytään tekemiseen laivan ulkopuolella. Risteilyt ovat erinomainen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat nähdä ja kokea upeaa luontoa ja villieläimiä lähietäisyydeltä. Tarjonta aluksilla vaihtelee hieman, mutta hyvää ruokaa on tarjolla kaikilla laivoilla ja maisemien ihailuun on taatusti riittävästi tilaa sekä laivan sisätiloissa, että ulkokansilla.

Bergen, Norja

Klassinen kiertomatka Bergen-Kirkkoniemi-Bergen

Tämä on se täydellinen Hurtigruten-matka, jonka Lonely Planet on nimennyt "maailman kauneimmaksi merimatkaksi". Kahdentoista päivän seikkailun aikana koet lähes 2500 merimailia upeita rannikkomaisemia Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin. Tutustu koko Norjan maagiseen rantaviivaan, 34:n eri satamaan ja valitse yli 90. varustamon järjestämästä retkestä. Jos jäit kaipaamaan jotain kokemusta pohjoiseen suuntautuvalla matkalla, sinulla on uusi mahdollisuus jälleen paluumatkalla kohti etelää. Joillakin aluksilla on dedikoitu "tutkimusryhmä", joka järjestää mielellään aktiviteetteja ja retkiä satamakohteissa.

Tromso, Norja

Pohjoisen suuntainen

Rannikkoristeily Bergenistä Kirkkoniemeen

Pohjoisen suuntainen matka vie sinut Norjan toiseksi suurimmasta kaupungista Bergenistä Kirkkoniemeen, aivan Venäjän rajan tuntumaan. Seitsemän päivän ajan koet viehättäviä rannikkokaupunkeja, syviä ja jylhiä vuonoja sekä koskematonta ja kaunista luontoa, Unescon maailmanperintöluettelossa olevia kohteita ja jännittäviä retkiä. Sää ja olosuhteet voivat muuttua nopeastikin, joten jokainen matka on ainutlaatuinen. Ylitä napapiiri keskiyön auringon alla kesällä tai ihaile revontulia talvella. Purjehdi Norjan kauneimpiin vuonoihin, Hjørund-vuonoon syksyllä, tai vieraile maailmankuululla Geirangervuonolla kesällä.

Roald Amundsen

Etelän suuntainen

Rannikkoristeily Kirkkoniemestä Bergeniin

Etelään suuntautuva matka vie sinut Kirkkoniemestä, Venäjän rajan tuntumasta, viehättävään Bergeniin. Kuuden päivän ajan pääset kokemaan joitain maailman kauneimmista saarista, idyllisiä kalastajakyliä, joissa on alle 200 asukasta, ainutlaatuista luontoa, jossa jyrkät vuoriseinät uppoavat suoraan mereen ja taianomaiset Lofootit. Näkymät upealla Helgelandin rannikolla ja mahdollisuus nauttia aamiaista Nordkapissa ovat joitain etelän suuntaisen risteilyn kohokohtia. Purjehdi Lyngenvuonoon huhti-toukokuussa ja Trollfjord-Peikkovuonoon toukokuusta lokakuuhun.

Löytyi