RisteilyÄssä

Elämys Cruisesin risteilyasiantuntija

Risteilyasiantuntijamme, (RisteilyÄssä) Petri Sirén, on risteillyt maailman merillä vuodesta 2002 lähtien. Testattuja risteilyjä on yhteensä jo pitkälti yli sata (116 kpl, joulukuu 2020). Petri on risteillyt 20:n eri varustamon laivoilla muun muassa Alaskassa, Etelä-Amerikassa, Itä-Aasiassa, Kaakkois-Aasiassa, Persianlahdella, Lähi-Idässä, Norjan vuonoilla, Kanarian saarilla, Välimerellä, Karibialla sekä New Yorkista Bermudalle. Erikoisempia risteilysatamia ovat olleet muun muassa Falklandinsaarten Port Stanley, Myanmarin Yangon sekä Indonesiassa Sumatran saarella sijaitseva Belawan.

Varustamoissa on eroja

Petrin työssä parasta antia on ollut juuri eri varustamoihin tutustuminen. Niin uskomattoman paljon eroja niissä on. Jokaisella varustamolla on tarkasti suunniteltu kohderyhmä, ja kaikki eivät suinkaan sovi kaikille matkustajille. Petri uskookin, että pystyy lyhyen haastattelun jälkeen löytämään juuri oikean risteilyvarustamon ja laivan kullekin matkustajalle tai matkustajatyypille. Sitten jää valittavaksi enää risteilykohde ja myös siihen Petriltä saa vinkkejä.

Varustamot eroavat toisistaan muun muassa palvelun, puitteiden, konseptin, henkilökunnan, viihdeohjelman ja hyttien osalta. Tärkeä elementti risteilyllä on myös muut matkustajat, näiden kansalaisuus ja ikäjakauma. Jotkut varustamot ovat konseptiltaan konservatiivisempia ja perinteisempiä kuin toiset. Tämä näkyy muun muassa pukeutumissäännöissä ja etiketissä. Jotkut varustamot ja laivat sopivat lapsiperheille erinomaisesti, ja toiset taas eivät lainkaan. Myös saman varustamon eri laivoissa on huomattavia eroja; on bileristeilyjä, joille ei kannata lähteä romanttiselle häämatkalle, ja on ajankohtia ja reittejä, jolloin tietyt laivat ovat täynnä lapsiperheitä. Yksi tärkeä seikka on myös hyttiluokan sekä hytin sijainnin valinta. Myös teemoitettuja risteilyjen kanssa kannattaa olla tarkkana, jos puolet laivasta on varattu jollekin tietylle ryhmälle, niin silloin kaikki laivan palvelut eivät ole vapaasti muiden matkustajien käytössä.

Petri tuntee Royal Caribbeanin kuin omat taskunsa

Royal Caribbean Groupin varustamot Royal Caribbean International, Celebrity Cruises ja Azamara, ovat Petrille erityisesti lähellä sydäntä. Petri työskenteli varustamon palkkalistoilla Suomen markkinasta vastaavana johtajana 6 vuotta (2009–2015). Tämän jälkeen Petri oli rakentamassa Risteilykeskuksesta Suomen suurinta risteilymatkatoimistoa. Nyt Petrin vastuulla on Elämys Cruises, joka on osa suomen toiseksi suurinta matkanjärjestäjää, Elämys Groupia ja toimii Royal Caribbean Groupin päämyyntiedustajana Suomessa. Petri tunteekin Royal Caribbean Groupin tuotteet kuin omat taskunsa.

Ota yhteyttä: petri@elamyscruises.com