logotype
Valikko

Terveys

Ajankohtaista tietoa liittyen koronavirukseen löydät täältä >>

Terveydenhuoltopalvelut:

Laivalla on lääkäriasema, jossa työskentelee vähintään yksi lääkäri ja yksi sairaanhoitaja. Laivalla tarjotut lääkäripalvelut ovat maksullisia, joten on suositeltavaa, että jokaisella matkustajalla on voimassa oleva sairaus- tai matkavakuutus, joka korvaa hoidon. Sen varalta, että matkavakuutuksesi ei kata kaikkea laivalla saamaasi hoitoa, säilytä kaikki kuitit voidaksesi neuvotella vakuutusyhtiösi kanssa kotiin palattuasi. Huomioi, että laivalla tarjottu terveydenhoito noudattaa Yhdysvaltojen lakeja, joten kaikki palvelut (lääkärin konsultaatio, tutkimukset, lääkkeet ja tarvittavat apuvälineet jne.) hinnoitellaan hoidon jälkeen. Hintoja ei voi siksi verrata kotimaan lääkäripalveluiden hintoihin. Lääkäripalvelut tulee maksaa heti paikan päällä laivalla. Merisairauteen lääkäriasema tarjoaa lääkkeet ilmaiseksi.

Raskaus:

Jos olet raskaana ja raskausviikot ylittävät 24. viikon matkan aikana, et valitettavasti voi lähteä risteilylle.

Matkustajien terveydentila:

Sinun täytyy olla fyysisesti riittävän hyvässä kunnossa voidaksesi lähteä risteilylle. Matkustajan tulee ilmoittaa matkanjärjestäjälle heti risteilyä varatessasi, tai mahdollisimman pian sen jälkeen, kirjallisesti kaikista terveyteen liittyvistä rajoitteistaan. Varustamon tulee tietää kaikista rajoitteista, jotka vaikuttavat olennaisesti risteilysi sujumiseen (ennen risteilyä ja mahdollisesti risteilyn aikana ilmenevät vaivat).

Matkustajat saavat tuoda laivalle mukanaan valikoituja apuvälineitä, mutta niistä tulee ilmoittaa matkanjärjestäjälle viimeistään 40 päivää ennen risteilyä. Olethan yhteydessä risteilyasiantuntijaamme, jos haluat ottaa laivalle mukaan esimerkiksi lisähappea, pyörätuolin tai peritoneaalidialyysin hoitoon liittyviä laitteita. Varustamot pidättävät oikeuden kieltää matkustamisen sellaisilta henkilöiltä, joiden ei katsota olevan henkisesti tai fyysisesti riittävän hyvässä kunnossa matkaa varten. Sama koskee matkustajia, jotka vaativat lääketieteellistä hoitoa tai avustajan, jollaista laivalla ei ole tarjota.