logotype
Valikko

Lapsiperheille

Lapsiperheet ja lastenohjelmaa

Lapsille tarkoitetut ohjatut lastenklubit tarjoavat maksutonta ja ohjattua toimintaa lapsille ja nuorille (3v–17 v) aamusta iltaan. Lisäksi joillakin laivoilla on ohjelmaa myös tätä nuoremmille lapsille alkaen 6 kk iästä. Alle kolmevuotiaiden ohjelmaan voivat lapset osallistua ainoastaan huoltajan kanssa yhdessä. Lasten klubien ohjelma on suunniteltu ikäryhmittäin. Yleisimmät ikäryhmät ovat 3-5v, 6-8v, 9-11v, 12-14v ja 15-17v. Jotkut risteilyvarustamot tarjoavat myös alle kolmevuotiaille lapsille lastenhoitopalvelua maksua vastaan. Saat lisätietoa klubien ohjelmasta ja aikatauluista risteilyn lapsille tarkoitetusta päiväohjelmasta.

Lastenklubien ohjaajilla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Kaikilla lasten- ja nuortenohjaajilla on yleensä myös ensiapu- ja hengenpelastuskoulutus. Huomioithan, että alle 3-vuotiaat lapset eivät voi osallistua klubien toimintaan yksin, vaan joillakin risteilyillä ainoastaan huoltajan seurassa, edellyttäen että kyseisellä laivalla on ohjelmaa alle kolmivuotiaille. 3 vuotta täyttäneiden lasten vanhemmat sen sijaan eivät voi osallistua lapsen kanssa klubin toimintaan. Klubin toimintaan osallistuvien yli 3-vuotiaiden lasten täytyy tulla toimeen ilman vaippoja. Lastenklubien vetäjät puhuvat englantia sekä jotain toista kieltä (Ranska, Saksa, Espanja, Italia jne.).

Lasten- ja nuortenklubien risteilyohjelmaan sisältyy:

- Lasten omat teematapahtumat ja juhlat, urheiluturnauksia ja pelejä sekä omaa ohjelmaa klubitiloissa
- Discot, elokuvanäytökset ja pelit nuorten tiloissa
- Koko perheelle suunniteltu ohjelma laivalla
- Vesipuistot ja lasten omat allasalueet (varustamosta riippuen)

Yli 3-vuotiaille lapsille tarkoitettu lastenvahtipalvelu on joillakin laivoilla tarjolla iltaisin noin klo. 22.00–02.00. Hoitopalvelu maksaa yleensä noin 10 eur/tunti. Huomioithan, että lastenvahdit eivät saa vaihtaa vaippoja.

Erityisesti Amerikkalaisilla varustamoilla noudatetaan Yhdysvaltojen terveysviranomaisten ohjeita, vaippoja käyttävät lapset eivät välttämättä saa uida uima- tai porealtaissa, oleskella urheilukentillä, liukumäissä tai kylpyläalueella. Uima-altaiden käyttökielto koskee myös pikkulapsia, jotka uivat uimiseen erityisesti tarkoitetuissa vaipoissa. Monilla laivoilla on kuitenkin myös erikseen vaippoja käyttäville lapsille oma pieni vesipuistonsa/allasalueensa, kysy tarkemmat tiedot risteilyasiantuntijoiltamme.

Osasta lapsille ja nuorille tarkoitetuista aktiviteeteista, kuten pelikoneista, simulaattoreista ja huvipuistolaitteista sekä keilaradasta yms. peritään useimmiten pieni maksu. Varustamot suosittelevat, että pikkulasten vanhemmat varaavat laivalle mukaan lastenruokaa, vaippoja ja lasten omat hygieniatuotteet. Laivoilla on saatavilla lastensänkyjä, mutta huomioithan, että hytin lattiatila on rajallinen. Ravintolan henkilökunta lämmittää lasten ruoan pyydettäessä.

Lapset eivät saa leikkiä kannella, yleisissä oleskelutiloissa tai tanssilattioilla ilman aikuisen valvontaa. Lapsilta on pääsy kielletty joihinkin tiloihin, kuten kasinolle, kuntosalille ja vain aikuisille tarkoitetuille uima-allasalueille. Joissakin tapauksissa ikäraja on 16 vuotta.