logotype
Valikko

Käytännön asioita ja lisätietoa

Sähkövirta ja vaatehuolto:

Laivan sähkövirta on 110/220. Suomalaiset sähkölaitteet sopivat suoraan hytissä olevaan pistorasiaan ilman adapteria. Suosittelemme kuitenkin pakkaamaan mukaan adapterin tai jatkojohdon, sillä suomalaisiin sähkölaitteisiin sopivia pistorasioita ei välttämättä ole useita. Uudemmilta ja uusituilta laivoilta löytyy myös USB-pistorasioita. Kaikissa hyteissä on hiustenkuivaajat. Laivoilla on tarjolla pyykinpesupalvelu, jonka hinnastoa voi tiedustella laivalta.

Tupakointi:

Laiva on suurilta osin kokonaan savuton. Aluksen kannelta löytyy muutamia tupakointiin varattuja alueita. Hyteissä, hytin parvekkeella, teattereissa ja ravintoloissa polttaminen on kiellettyä.

Hyttitili

Risteilylaivoilla ei käytetä käteistä rahaa ostoksiin. Seteleitä voi käyttää ainoastaan laivan kasinolla, jos laivassa sellainen on. Muutoin kaikki ostokset laivoilla maksetaan omalla hyttiavaimella. Jokaiselle matkustajalle luodaan oma tili risteilyn ajaksi, jonka panttina toimii luottokortti (tai käteispantti). Perhe tai pariskunta voi avata myös yhteisen tilin niin halutessaan. Käytännössä tämä toimii siten, että jo ennen matkaa matkustajilla on mahdollisuus luovuttaa luottokorttitietonsa varustamolle, joka luo hyttitilin tällöin jo etukäteen. Tämän voi tehdä lähtöselvityksessä ja joissakin tapauksissa (esim. MSC Cruises) hyttitili avataan vasta laivalla automaatilla tai asiakaspalvelussa.

Risteilyn aikana suoritetut ostokset veloitetaan risteilyn päätyttyä automaattisesti hyttitilin takuuna toimivalta luottokortilta. Matkustajille toimitetaan tätä ennen koontilasku kaikista ostoksista joko tulostettuna versiona tai älypuhelinsovellukseen. Mikäli koontilaskussa kaikki on oikein, menee veloitus automaattisesti ja koontilasku toimii kuittina ostoksista. Mikäli matkustaja on avannut hyttitilin käteispantilla tulee loput käteiset käydä noutamassa asiakaspalvelusta ennen laivalta poistumista. Mikäli ostosmäärä ylittää käteispantin määrän kesken matkan tulee matkustajan käydä lisäämässä käteispantin summaa.